Mobil kompatibilis honlapok előnyei

2015. február 1.

Sokan érdeklődnek nálunk, hogy miért olyan hasznos a mobil kompatibilis oldal. Miben különbözik egy átlagos honlaptól? Mennyiben más a megjelenése? Most 5 pontban összefoglaljuk számukra az ezzel kapcsolatos tudnivalókat.

  1. Elérhető szeretne lenni, bárhol, bármikor? Tény, hogy az okostelefonok és a tabletek kezdik leszorítani az asztali számítógépek utáni igényt. Hiszen velük útközben, otthon vagy az irodában, szinte bárhol a világon lehet internetezni. Márpedig aki internetezik, az honlapokat is néz, akkor miért pont ne az Önét néznék meg? Ha szeretné, hogy bárhol és bármikor érdeklődjenek a terméke vagy szolgáltatása után, fontos, hogy honlapja megfeleljen a mobil eszközök által támasztott kritériumoknak.
  2. Ha olvashatatlan az oldala, gyorsan otthagyják a látogatók. Senki nem fog bíbelődni azzal, hogy elolvasson egy amúgy érdekes cikket, ha összecsúszik a tartalom. Ha nem egyértelmű a kezelőfelület vásárolni sem fognak, mert túl macerás, sok időt vesz igénybe. Érdemes minél praktikusabbá tenni az oldalt, hogy az érintőképernyőt használók számára is egyszerű legyen a használata.
  3. Az egyszerűsített vásárlást külön kiemelném, hiszen manapság ezt nagyon sokan mobil eszközökről oldják meg. Kedvelt lett a gyors online vásárlás, ezért ha termékeket értékesít érdemes erre is odafigyelni. A termék kosárba helyezésétől, a kifizetéséig könnyen kezelhető, egyszerű lépéseket érdemes alkalmazni.
  4. Legyenek látványosak az elérhetőségei, hogy könnyebben érdeklődhessenek a termékeik vagy szolgáltatásaik iránt. Ha csak egy kattintás az e-mail írás vagy egy kattintás a hívás sokkal gyorsabban elérik Önöket. A Google Maps szolgáltatás lehetővé teszi az útvonaltervezést is. Érdemes tehát a pontos címet is bejelölni a térképen. Így könnyedén eljutnak Önökhöz.
  5. A megjelenés nagyon fontos a honlapoknál is, hiszen a látvány maradandó élményt nyújt a felhasználónak, aki ezt a pozitív élményt szívesen megosztja majd másokkal is. Erre nagyon jó példa a közösségi oldalak által kínált megosztási lehetőségek. Az információ ezeken a felületeken robbanásszerűen terjed.

Hogyan is néz ki a valóságban egy mobil kompatibilis honlap? Első látásra semmiben sem különbözik egy átlagos honlaptól. Azonban ha különböző eszközökön nézzük, észrevehető, hogy az oldal méreteiben mindig illeszkedik a kijelzőhöz.

Tekintsék meg cégünk referenciáit ebben a témakörben: DirectWEB referenciákVissza